Het ontstaan (1934)

Loodgietersbedrijf J.W.F. Born is opgericht op 2 November 1934 door de heer J.W.F. Born. Het bedrijf is begonnen als smederij en later uitgegroeid tot een loodgietersbedrijf. In november 2024 bestaat het bedrijf 90 jaar en mijlpaal!.

De heer J.W.F. Born (Wim) is overleden op 23-2-1955 en het bedrijf kwam toen in handen van zijn vrouw, Co ten Hoeve werd toen de bedrijfsleider en zoon Carl Born was eveneens werkzaam in het bedrijf.

In april 1959 nam Carl (0verleden 3-12-2023)  met zijn vrouw Corry de zaak over van Co ten Hoeve en heeft hij het bedrijf geleid tot en met februari 1997. Sindsdien leidt zijn zoon het bedrijf.

Zoon Harry werd mede-eigenaar in 1992 en is sinds 1990 werkzaam in het bedrijf. Een echt familiebedrijf uit Amstelveen!.

Het verloop (1959)

Op dit moment werken er vijf werknemers bij het bedrijf en wordt soms de hulp van betrouwbare zzp’ers ingeroepen. Tot het jaar 1959 werd alles met de transport- of de bakfiets gedaan en in dat jaar werd de eerste bedrijfsauto aangeschaft, een Volkswagen. Op dit moment rijden er in Amstelveen e.o. vier bedrijfswagens rond.

In onze winkel staan nog de transportfiets en de bakfiets waar het vroeger allemaal mee begonnen is.

Van het smederij gedeelte bestaan alleen nog de herinneringen en tegenwoordig wordt er alleen nog maar loodgieters en installatiewerk verricht.


Heden

Loodgietersbedrijf J.W.F. Born is een bedrijf waar nog ouderwets vakwerk wordt geleverd. Zo worden tijdens dakvernieuwingen nog steeds zinken deklijsten verwerkt en is het gebruik van koperen waterleidingen ons niet vreemd, tegenwoordig maken we wel meer gebruik van Uponor persleidingen. De renovatie van een badkamer of toiletruimte wordt compleet voor u verzorgd. Vanaf het slopen van de oude tot het afkitten van de nieuwe badkamer/ toiletruimte wordt door ons uitgevoerd. Dit alles in samenwerking met vakkundige en betrouwbare onderaannemers.

Met een bagage van meer dan 80 jaar ervaring, proberen wij altijd de bekende service en vakbekwaamheid te bieden of het nu gaat om het repareren van een kraan of een totale renovatie.

Maak een afspraak en laat u vrijblijvend informeren over de gewenste renovatie en of andere werkzaamheden.